Το Aristi Mountain Resort & Villas στα National Geographic Unique Lodges of the World

(Από τo site tourismtoday.gr)

Μεγάλη εξέλιξη για τον ορεινό τουρισμό της Ελλάδας, φέρνει η είσοδος της κορυφαίας ξενοδοχειακής αλυσίδας του παγκόσμιου οργανισμού του National Geographic στη χώρα μας, με την ένταξη του ξενοδοχείου Aristi Mountain Resort & Villas στα Ζαγοροχώρια, στο χαρτοφυλάκιο του brand Unique Lodges of the World.

Η ψήφος εμπιστοσύνης στο ορεινό resort, προέκυψε μετά από μια σύνθετη και ιδιαίτερα δύσκολη διαγωνιστική διαδικασία, που αφορούσε τόσο στις υποδομές και τις υπηρεσίες, αλλά και όλες τις πρακτικές που εφαρμόζονται για την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση ενέργειας, την διαχείριση στερεών και υγρών, όσο και από τις δράσεις με γνώμονα την ανάδειξη της πολιτιστικής και γεωφυσικής κληρονομιάς του Ζαγορίου ως περιοχής παγκόσμιου φυσικού κάλλους. Η ένταξη έγινε μετά από πολυήμερο επιτόπιο έλεγχο από διακεκριμένα στελέχη του National Geographic που ταξίδεψαν από τις ΗΠΑ για τον σκοπό αυτό.

Το Aristi Mountain Resort & Villas, κατάφερε να γίνει μόλις το 2ο μέλος της αλυσίδας στην Ευρώπη. Μάλιστα και το έτερο ευρωπαϊκό μέλος βρίσκεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Σαντορίνη (Kapari Natural Resort). Τα Unique Lodges of the World αριθμούν σήμερα 45 μέλη, από όλο τον κόσμο, από την Αφρική, την Αυστραλία, τη Γαλλική Πολυνησία, την Αμερική και την Ευρώπη.

Η βασική προϋπόθεση για να ενταχθεί ένα ξενοδοχείο στην αλυσίδα είναι η ενσάρκωση των αξιών του National Geographic και των ταξιδιωτών του. Τα καταλύματα που επιλέγονται θα πρέπει να ακολουθούν καινοτόμες προσεγγίσεις για την αειφορία και να στηρίζουν έμπρακτα την δέσμευση τους για την προστασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι επισκέπτες τους δε, θα πρέπει να απολαμβάνουν μια πλούσια σειρά ουσιαστικών εμπειριών που τους φέρνει σε επαφή με τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του κάθε τόπου.

To Aristi Mountain Resort & Villas συμπληρώνοντας φέτος τα 10 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας του και έχοντας πρόσφατα βραβευτεί ως το καλύτερο «Luxury Hideaway Resort» της Ευρώπης, από τα World Luxury Hotel Awards, πετυχαίνει άλλο ένα σημαντικό κατόρθωμα.

Πλέον, οι αναρίθμητοι ταξιδιώτες του National Geographic, θα μπορούν να απολαμβάνουν, τις μοναδικές εμπειρίες που έχει σχεδιάσει το resort, σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές υπηρεσίες και υποδομές του.

Με αφορμή την ένταξη του ξενοδοχείου ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του National Geographic κ. Lynn Cutter σε δήλωση του τόνισε:

«Το National Geographic πιστεύει στη δύναμη της εξερεύνησης ως έναυσμα και κίνητρο για να αλλάξουμε τον κόσμο και τα ξενοδοχεία που ανήκουν στα National Geographic Unique Lodges of the World αποτελούν ιδανικές αφετηρίες για όλους τους τύπους των εξερευνητών. Eίμαστε ενθουσιασμένοι για την ένταξη του Aristi Mountain Resort & Villas στην οικογένεια μας καθώς ανταποκρίνεται απολύτως και με ένα αρμονικό τρόπο στις αξίες που πρεσβεύουν για περισσότερο από ένα αιώνα τώρα τόσο το Νational Geographic όσο και οι ταξιδιώτες του».

Ο ιδιοκτήτης του Aristi Mountain Resort & Villas κ. Βασίλης Ιωσηφίδης σημείωσε:

«H ένταξη του ξενοδοχείου μας στην οικογένεια των National Geographic Unique Lodges of the World, αποτελεί σπουδαία κατάκτηση, καθώς και μια επιβεβαίωση της προσπάθειάς μας να ανταποκρινόμαστε καθημερινά στη διττή αποστολή μας, που αφορά τόσο στην παροχή εξαιρετικών υπηρεσιών φιλοξενίας και ταξιδιωτικών εμπειριών στους επισκέπτες, όσο και στην προώθηση του πράσινου τουρισμού και την ανάδειξη του πολιτισμικού και φυσικού πλούτου της περιοχής».

Source: http://www.tourismtoday.gr/?p=31862